Xarxes WiFi domèstiques vulnerables a intrusions externes

El 60% de les xarxes sense fil domèstiques són vulnerables a intrusions externes, segons revela l’estudi Seguretat de les xarxes WiFi subministrades pels proveïdors d’Internet elaborat pel portal especialitzat Bandaancha.eu.

Només el 20% de les xarxes estan degudament assegurades, i el 19% estan sense cap tipus de protecció, mentre que el 61% restant continua utilitzant el protocol WEP, un estàndard que està considerat com a “insegur” des de l’any 2003.

L’estudi indica que Vodafone i Tele2 són les companyies que més utilitzen l’encriptació WPA, considerada segura” amb un 96%.

A la inseguretat de l’ús del xifrat WEP s’hi suma la pràctica d’alguns proveïdors d’establir claus que segueixen un patró predefinit que permet deduir set de cada deu dels seus dígits.

D’aquesta forma, malgrat que existeixi una codificació, terceres persones poden accedir a la informació que circula per aquestes xarxes.

Les activitats d’aquestes tercerres persones deixaran com a rastre la IP del titular de la línia, de manera que qualsevol acte il·legal, com la intromissió en sistemes informàtics o descàrregues il·legals, assenyalarà a la IP de l’abonat.

Per protegir les xarxes WiFi, es recomana modificar la configuració original establerta per l’operadora, utilitzant una encriptació WPA, amb una clau de longitud suficient, formada per números, lletres i símbols.

El Periódico, 2 de Març de 2009, tecnologia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: