El primer nen genèticament seleccionat a Espanya cura al seu germà.

L’Andrés, de 7 anys, sofria una malaltia hereditària, i fins a ara incurable, denominada beta-Talasemia major (anèmia severa congènita), que condemna a qui la pateixen a sotmetre’s a contínues transfusions sanguínies. Els seus pares volien tenir un nou fill i, a més, volien que aquest pogués ajudar al seu germà. A l’octubre va néixer el Javier, el primer nadó el procés del qual de gestació i tractament genètic s’ha desenvolupat íntegrament a Espanya. Avui l’Hospital Verge de la Rosada de Sevilla ha confirmat per via telefònica a ELPAÍS.com l’èxit del tractament gràcies al com Javier ha guarit a Andrés, que el passat 18 de febrer va ser donat d’alta.

Després del naixement del Javier, el passat 12 d’octubre, van ser preses cèl·lules mare del seu cordó umbilical que van ser trasplantades el passat 23 de gener a l’Andrés. “Ha superat amb èxit el trasplantament, no ha necessitat cap tipus de transfusió”, assenyalen fonts de l’hospital, que no obstant això es mostren cautas: “L’Andrés ha de passar una revisió cada setmana”. “Els seus pares, naturals de Cadis, van optar pel diagnòstic Genètic Preimplantatorio (DGP), una tècnica que oferix el sistema sanitari públic andalús i que els ha permès tenir un nou fill lliure de la malaltia hereditària i absolutament compatible amb el seu germà ja que té idèntic perfil de histocompatibilidad (HLA), amb el que ha estat el donant idoni per a possibilitar la seva curació mitjançant trasplantament de cordó”, indica el centre sanitari en un comunicat. L’aprovació en 2006 de la Llei de Reproducció Humana Assistida obria pas a aquesta nova opció terapèutica. Aquesta norma ha rebut les crítiques de la jerarquia catòlica de manera continuada. L’última vegada, al desembre passat, quan el vicepresident de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez, va assenyalar que aquestes tècniques suposen “fabricar persones”.

El País, 13 de març de 2009

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/primer/nino/geneticamente/seleccionado/Espana/cura/hermano/elpepusoc/20090313elpepusoc_1/Tes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: