Una xarxa per aturar les meduses

Pineda de Mar ha estat l’escenari d’una prova pilot per evitar que els banyistes siguin víctimes de les picades de meduses. Per tal de que així sigui s’ha muntat una xarxa ancorada al fons marí per evitar el pas de meduses a la platja de Poblenou. Aquest projecte és finançat per l’Ajuntament de Pineda i dut a terme per l’empresa Etramar. És el primer cop que s’aplica aquest sistema en territori català, i el tercer en tot l’estat espanyol -també s’ha realitzat a cales de Múrcia i Almeria-.

La xarxa delimita una zona de bany segura abans que arribi la calor,  sense que hi puguin entrar meduses, mitjançant una xarxa de malla instal·lada al mar que s’aferma al fons amb ancoratges a la sorra. Garanteix un espai d’uns 500 metres quadrats segur per als banyistes. Estarà instal·lada durant un mes en període de prova, amb el vistiplau de la demarcació de costes del Ministeri de Medi Ambient.

Durant la temporada de bany de 2008, es van atendre 739 persones a Pineda de Mar per picades de meduses. La plaga obligà a tancar cinc cops les platges i la bandera groga de perill s’observà durant onze dies.

per + informació:

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/56835/xarxa/aturar/meduses.html

Gisela Porcel

1r batx B

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: