El pare de la teoria de la relativitat espacial, tenia raó

Experiments efectuats en avions o coets havien demostrat ja que, sota la influència de l’acceleració deguda a la gravetat, un rellotge desaccelera el seu “tic tac” pel que fa a un rellotge que roman en Terra, tal com predeia la teoria de la relativitat del físic Albert Einstein el 1915. Ara, la seva hipòtesi ha estat verificada amb una precisió 10.000 vegades més gran que qualsevol prova precedent.

“Els resultats demostren una vegada més que la teoria formulada per Einstein descriu molt bé el món real”, ha assegurat Holfo Müller, físic de la Universitat de Califòrnia i coautor de l’estudi que avui publica la revista Nature. “Aquest experiment demostra que la gravetat altera el flux del temps”, afegeix.

Per provar-ho, Müller i el seu equip van usar rellotges amb àtoms de cesi atrapats gràcies a làsers freds. En un experiment que va durar només 0,3 segons, van comprovar que la diferència de transcurs de temps entre un àtom de cesi que queia 0,1 mm sota l’efecte de la gravetat i el mateix àtom en repòs va poder ser mesurada amb extrema precisió: una fracció de segon equivalent a un decimal precedit per 28 zeros.

Podeu trobar més informació sobre la notícia aquí: http://www.muyinteresante.es/einstein-tenia-razon

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: