Descobreixen el mecanisme universal de l’envelliment

Gràcies al desenvolupament de xips d’ADN s’ha pogut comprovar que la proteïna anomenada sirtuin condiciona el procés d’envelliment dels mamífers.

De fet, la seva importància rau en la regulació d’una expressió genètica adequada, és a dir, quan els gens que han de romandre desactivats s’activen per la desregulació que indirectament produeix el deteriorament de l’ADN, la proteïna sirtuin no pot fer bé la seva feina.

Aquest important descobriment publicat a la prestigiosa revista Cell-2, Proposa un “mecanisme universal” d’envelliment, fins al punt de poder en un futur crear medicaments que facin reversible la vellesa.

El mecanisme universal afectaria per igual tant als organismes unicel.lulars (com els fongs) com als multicel (com els mamífers), i s’ha convertit en el primer mecanisme conservat al llarg de l’evolució, en tan diversos organismes a la vegada, segons els investigadors, es remuntaria a fa mil milions d’anys.

Experimentant amb ratolins i sota la hipòtesi que amb més sirtuins, la reparació de l’ADN es tornaria més eficient, es va estendre l’esperança de vida dels ratolins en entre un 24 i un 46%. Els científics assenyalen que aquest descobriment obre una via per a la creació de medicaments que puguin estabilitzar la redistribució de sirtuins a mesura que passa el temps.

En definitiva, el deteriorament de l’ADN no seria en si mateix la causa de l’envelliment, expliquen els investigadors, sinó que posaria en marxa un procés que provoca l’absència de regulació de l’expressió genètica és possible invertir el procés de l’envelliment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: