Exòtics cristalls que permeten emmagatzemar 1 exabyte de memòria.

 Els investigadors de la Universitat de Florida han descobert un material que és capaç d’emmagatzemar entre mil i un milió de vegades més dades que les actuals memòries d’avui. Aquestes dades correspondrien a 1 Exabyte (mil milions de gigues) i estaríem parlant de un gran i importantíssim avenç revolucionari en el camp informàtic i d’aplicacions tecnològiques com cotidianes.
El material en sí són uns exòtics cristalls que seran capaços d’emmagatzemar una quantitat d’informació mai vista fins ara. Diuen els responsables de l’estudi que els cristalls tenen ja una estructura especial a nivell nanomètric que els permet guardar les dades de forma extremadament sorprenent .

Hi ha un expert en bioquímica, Naresh S. Dalal, que s’encarrega de la investigació que afirma que aquests cristalls són «materials multiferroicos», és a dir, que són al mateix temps ferromagnètics i ferroelèctrics.

Naresh Dalal comenta que aquests materials són especialment extranys per aquest fet: «Normalment, aquestes dues propietats són mútuament excloents».

 En teoria, amb aquests quatre vidres es podrien dissenyar xips molt més petits i molt més capaços pel que fa a l’emmagatzematge de dades.

Mentre que una targeta SD actual guarda 1 GiB, un dispositiu de la mateixa mida fet amb aquests materials podria acollir fins a 1 Exabyte.

En sí el principal problema de portar el projecte endavant es que  aquests exòtics vidres necessiten estar a 150 graus sota zero per a funcionar amb aquestes capacitats.

Informacio extreta de www.abc.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: