Els antiretrovirals no impedeixen que la sida continuï infectant noves cèl·lules

Els fàrmacs antiretrovirals que es prescriuen per combatre la sida no impedeixen que el virus del VIH continuï cèl·lules, encara que la càrrega viral sigui indetectable, segons un estudi de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa.

Segons ha explicat en roda de premsa el seu director, Bonaventura Clotet, el treball té serioses implicacions clíniques, perquè podria explicar per què, malgrat que els pacients fan teràpia durant molts anys, els fàrmacs no permeten curar la infecció de manera definitiva.

L’estudi, que publica Nature Medicine i que és liderat per l’investigador Javier Martínez-Picado, s’ha fet amb 69 pacients de tres hospitals catalans que feien teràpia antiretroviral i als quals no se’ls havia detectat presència de virus en sang durant una mitjana de cinc anys.

Per a aquest treball, a aquests pacients se’ls va intensificar el tractament antiretroviral afegint-los un nou medicament denominat Raltegravir, que bloqueja el cicle d’infecció del virus quan l’ADN del VIH s’integra a l’ADN de la cèl·lula infectada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: