Descoberts dos forats negres prehistòrics!

Astrònoms han trobat el que semblen ser dos dels primers i més primitius forats negres supermassius coneguts. El descobriment, basat en gran mesura en les observacions del telescopi espacial Spitzer de la NASA, proporcionarà una millor comprensió dels orígens de l’univers, i de com es van formar forats negres, galàxies i estrelles més primitius.

“Hem trobat el que probablement sigui la primera generació de quàsars, nascuts en un medi lliure de pols i en les primeres etapes de l’evolució del cosmos”, va explicar Jiang Linhu, de la Universitat d’Arizona (EUA).

Els forats negres són enormes distorsions de l’espai i el temps. Els més massius i actius aguaiten en els nuclis de les galàxies, i solen estar envoltats d’estructures de gas i pols en forma de “rosco”, que alimenten i sostenen un forat negre cada vegada més gran. Encara que avui en dia l’univers es podria descriure com “brut i descurat”, els científics creuen que en l’univers primitiu no hi havia pols. Però ningú havia vist quàsars “immaculats” fins ara. Spitzer ha identificat a dos situats aproximadament a 13 milions d’anys llum de distància de la Terra, que han estat batejats J0005-0006 i J0303-0019. Cada quasar és conduït per un forat negre supermassiu que pesa més de 100 milions de sols.

“Creiem que aquests principis de forats negres es van formar menys de mil milions d’anys després del Big Bang” expliquen els científics. “L’univers primordial no contenia cap molècula que pogués coagular per formar pols, els elements necessaris per a aquest procés es van produir després i van ser bombejats més tard per les estrelles”.

Anuncis

Una resposta to “Descoberts dos forats negres prehistòrics!”

  1. Xavi Fonollà Says:

    Voldria comentar també que he volgut aportar aquesta notícia al nostre blog, ja que em va semblar molt interessant la informació que ens va aportar el professor Francesc Gomila el trimestre passat als alumnes de 1º de batxillerat B.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: