Creen un sistema de control de l’anestèsia per ordinador

L’anestèsia és un dels punts crítics d’una operació de tipus quirúrgica, ja que administrar al pacient dosi inadequades li poden produir reaccions que poden arribar a provocar la mort, per aquest motiu grup el Grup de Control d’Anestèsia de la ULL i l’Hospital Universitari de Canàries ha desenvolupat un sistema format per una sèrie de sensors i d’un monitor de control, que regula automàticament l’anestèsia durant les intervencions quirúrgiques mitjançant la seva connexió directa a la bomba de dosificació del sedant. El sistema registra un encefalograma del pacient i el seu índex biespectral, que mesura l’estat d’hipnosi i el nivell de consciència.
El màxim nivell de consciència oscil.laria entre 100 en una escala de 0-100, on 0 seria l’estat d’inconsciència més profund. Els investigadors per a realitzar les proves han treballat entre un 40 i 60% de l’anestèsia general.

Com ha dit el primer autor del treball i investigador del Grup de Control d’Anestèsia de la Universitat de la Laguna (ULL), Juan Albí Méndez, “els primers resultats obtinguts tant en quiròfan com en simulació, demostren que el sistema ofereix un comportament satisfactori i una aplicabilitat a quiròfan amb fundades expectatives d’èxit “.

 A més, segons ha informat SINC, la tècnica es pot aplicar al control i regulació com del nivell de glucosa en sang, la temperatura corporal o la pressió arterial.Sensors de control en el crani de la paciente per registrar el encefalograma i el su índex biespectral.

Prova exitosa realitzada amb una pacient.  

http://www.muyinteresante.es/crean-un-sistema-de-control-de-la-anestesia-por-ordenador

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: