És el fi de la professió d’actor?

http://www.elpais.com/articulo/cultura/Adios/actor/carne/hueso/elpepucul/20100427elpepicul_7/Tes

James Cameron, director d’ Avatar va declarar recentment en la revista nordamericana Entertainment weekly que actualment ja es podia rodar una pel·lícula sense l’intervenció d’actors humans. Segons sembla el director que s’ha especialitzat en la tècnica dels efectes especial creu que aquests poden suplir en pocs anys totalment la figura del ésser humà en el cinema.

El cinema digital actualment pot construir tot un personatge visulament i també pot donar-li l’audició desitjada. En conseqüència sembla que seria molt més pràctic rodar amb personatges digitals, ja que aquests no necessitarien de varies grabacions ni tampoc de casting perquè al ser creats digitalment ja neixerien adaptats a les exigències del guió.

Mentres Cameron i alguns cineastes defensen aquesta alternativa i altres s’han afanyat a contestar-li que el “factor humà” es fonamental en el cinema per dotar-lo de credibilitat i vercemblança, jo em quedo sorpès pel fet de que el cinema hagi pogut avançar tant en la tècnica dels efectes especials fins al punt de poder emular la presència humana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: