La pèrdua d’éssers estimats també existeix a l’espècie dels simis

Uns científicXimpanzés escossesos van poder comprovar que els ximpanzés tenen una percepció de la mort molt semblant a la nostra. Aquesta és la conclusió a què han arribat després que un grup d’investigadors gravessin diversos ximpanzés acariciant una femella moribunda i que van fer dol durant uns quants dies després de la seva mort. En una altra investigació, s’ha pogut observar diverses femelles portant els cossos sense vida de les seves cries durant setmanes.

Mitjançant càmeres de video van veure que després de la mort d’un ximpanzé, la seva filla es va estar al costat del seu cos, malgrat que mai abans havia dormit al lloc on hi havia el cadàver. La resta del grup va evitar passar pel lloc on va morir, segons informa la BBC a la seva pàgina web.
El segon estudi, dirigit per científics de la Universitat d’Oxford, va seguir dues femelles que vivien en llibertat als boscos Bossou de Guinea, Àfrica. Totes dues carregaven els cossos de les seves cries mortes i usaven les seves cues per espantar les mosques dels cadàvers.

Aquest estudis faran entendre l’evolució dels orígens de les percepcions humanes respecte a la mort i donaran moltes pistes sobre la forma en què els ximpanzés interpreten el món al seu voltant.

Els ximpanzés i els éssers humans comparteixen prop del 99% de l’ADN i tenen característiques tan similars que alguns científics han arribat a reclamar que els drets humans s’apliquin també als simis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: