La Personalitat Pot influir sobre l’Envelliment del Cervell

Un equip de psicòlegs de la Universitat de Washington a San Luis ha descobert que la personalitat i l’envelliment cerebral podrien estar relacionats.
Estudiant escaners mitjançant Ressonància Magnètica per imatges de 79 voluntaris amb edats d’entre 44 i 88 anys, que també havien proporcionat dades demogràfiques i sobre la seva personalitat, els investigadors van constatar que els subjectes amb un nivell alt de trets de neuroticisme tenien en les regions cerebrals frontal i temporal medial volums de matèria grisa menors que els de les persones sense aquest problema i que a més, a diferència de les primeres, eren consciencioses en diverses facetes.

“Aquest és un primer pas cap a l’objectiu de determinar com la personalitat podria afectar a l’envelliment del cervell”, explica la psicòloga Denise Head. “Els nostres dades mostren clarament una associació entre la personalitat i el volum cerebral, particularment en regions cerebrals associades amb el processament emocional i social. Això es podria interpretar com que la personalitat pot influir en la velocitat de l’envelliment cerebral”.

També adverteix que els resultats poden estar subjectes a una interpretació inversa, és a dir que potser són realment els canvis cerebrals durant l’envelliment els que influeixen sobre la personalitat.

En l’actualitat, encara no es pot aclarir-ho complet, però l’equip de Head farà exàmens de seguiment als voluntaris per detectar futurs canvis estructurals.

Head, Jonathan Jackson i David A. Balota, van posar a prova la hipòtesi que les persones amb un alt nivell de neuroticisme mostrarien en envellir un menor volum cerebral, mentre que els subjectes molt conscienciosos, així com els molt extravertits, tindrien un major volum cerebral. Els resultats de la extraversió no van ser clars, però les dades si validar les altres dues prediccions.

Un dels primers canvis que pateix una persona afectada per la malaltia d’Alzheimer podria estar en la personalitat. Cada vegada hi ha més estudis que suggereixen que la gent tendeix a tornar-se més neuròtica i menys consciència en l’etapa inicial de la malaltia d’Alzheimer.

Se sap que hi ha processos degeneratius en marxa abans del diagnòstic de la malaltia d’Alzheimer. Els autors del nou estudi volen esbrinar si certs canvis subtils de personalitat podrien ser específics del sorgiment d’un quadre clínic, i si seria possible predir qui patirà de demència basant-se en canvis de la seva personalitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: