El tabaquisme promou la malaltia de Alzheimer

Una anàlisi d’estudis publicats sobre la relació entre el mal de Alzheimer i el tabaquisme indica que fumar cigarrets és un factor de risc significatiu per a desenvolupar la malaltia.

Després de comprovar com s’havien dissenyat cadascun d’aquests estudis, la qualitat de les revistes on es van publicar els resultats, l’època de publicació i el grau d’afiliació dels autors de tals estudis a la indústria del tabac, l’equip d’aquesta nova investigació també va trobar una associació entre el grau d’afiliació a aquesta indústria i les conclusions dels estudis individuals. Els estudis realitzats sota afiliació a la indústria tabaquera, indicaven que fumar protegia contra el desenvolupament de la malaltia de Alzheimer, mentre que els estudis independents mostraven que fumar augmenta el risc de desenvolupar aquesta malaltia.

Es calcula que només en Estats Units existeixen 5,3 milions de persones que actualment pateixen el mal de Alzheimer, i aquest nombre augmentarà ràpidament a mesura que envelleixi la generació del ‘baby boom’. Aquesta malaltia també triplica els costos sanitaris de la gent de 65 o més anys d’edat.

En anteriors revisions de l’associació entre el tabaquisme i la malaltia de Alzheimer no s’havia vigilat el disseny de l’estudi ni el grau d’afiliació de l’autor a la indústria del tabac. Per a determinar si els autors de l’estudi tenien connexions amb la indústria tabacalera, l’equip de Cataldo va analitzar 877 documents prèviament secrets d’aquesta indústria.

Els investigadors van indagar sobre l’origen dels diners percebuts pels autors dels estudis, incloent finançaments en l’època de l’estudi o abans, salaris laborals, pagaments per treballs d’assessorament, i també van fer perquisicions sobre la col·laboració dels autors en algun estudi que tingués entre els seus autors a algú que hagués rebut ingressos de la indústria tabaquera en l’època de la publicació de l’estudi o abans, durant els 10 anys immediats a la publicació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: