Científics dels EUA fabriquen per primer cop una cèl·lula artificial

 El biòleg i empresari nord-americà Craig Venter va anunciar fa tres anys que es disposava a crear vida artificial en un laboratori i ahir, tot i els incrèduls, va presentar en societat els resultats: un autèntic bacteri sintètic, és a dir, fabricat per l’home.

El que ha fet el seu equip ha estat fabricar un senzill genoma artificial a partir dels seus components bàsics, després l’ha introduït en un bacteri desproveït d’ADN i, finalment, de tot això n’ha sorgit una cèl·lula viable.

Que el resultat pugui ser considerat vida és una altra qüestió perquè, òbviament, només es tracta de cèl·lules bacterianes.

L’objectiu d’aquest experiment és crear algues cèl·lulès capaces de capturar diòxid de carboni i de transformar-lo en hidrocarburs i d’aquesta manera evitaríen haver d’extreure més petroli. El biòleg també al·ludeix a implicacions mèdiquesja que gràcies a aquesta tècnica el temps de fabricació de la vacuna anual contra la grip es podrà reduir en un 99%.

Aquesta notícia em sorprèn i personalment, no sé exactament, què realment significarà per la nostra societat; però com cada avenç i descubriment científic s’han d’anar descubrint les seves aplicacións a mesura que va passant el temps.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=715635&idseccio_PK=1477

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: