Els Pollastres Superen als Humans en la Visió dels Colors

Un equip d’investigadors de l’Escola de Medicina de la Universitat Washington en San Luis ha examinat detingudament l’ull del pollastre, trobant una obra mestra de la naturalesa.

Els científicsvan mapejar cinc tipus de receptors de llum en l’ull del pollastre. Van descobrir que els receptors estan distribuïts en mosaics entrellaçats que maximitzen la capacitat del pollastre per a veure molts colors arreu de la retina, l’estructura fotosensible en el fons de l’ull.

Sobre la base d’aquest anàlisi, es dedueix que les aus ens superen clarament als humans en diversos aspectes de la visió a color. L’organització dels receptors de color en la retina del pollastre supera àmpliament a l’observada en moltes altres retines, incloses les de mamífers.

Segons Joseph C. Corbo, de l’equip d’investigació , la superior visió al color de les aus probablement es degui al fet que, exepte en els casos d’unes poques espècies, no han tingut hàbits nocturns en cap període de la seva història evolutiva. Les aus, rèptils i mamífers descendeixen d’un ancestre comú, però durant l’era dels dinosauris, la majoria dels mamífers es van tornar nocturns i van mantenir aquesta característica durant milions d’anys

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: