La policia alemanya ‘contracta’ a un voltor per buscar cadàvers

Un voltor americà de cap vermell, pelatge negre, amb una envergadura 1,20 metres i un pes de quatre quilos és l’últim fitxatge de la policia alemanya per intentar localitzar cadàvers de persones desaparegudes. El voltor està en període de proves, però “si funciona, pot ser una enorme retallada de temps ja que aquestes aus poden explorar un territori molt més gran que els gossos o els humans”, ha explicat Rainer Hermann, de la policia criminal de Baixa Saxònia.

El voltor, que respon al ajustat nom de Sherlock, és una de les estrelles del parc ornitològic de Walsrode, situat al nord de Hannover. Cada dia, el seu cuidador, Germán Alonso, li ensenya a reconèixer les restes humanes. Concretament, li posa una ració de carn putrefacta (no humana) al costat d’un tros de tela que prèviament ha servit per a cobrir un cadàver. Així, guiat pel seu instint, Sherlock busca i busca fins que ho localitza.

Equipat amb un GPS

Les proves es realitzen per ara al parc, de manera controlada, però la policia espera en breu que Sherlock puguin començar a volar més lluny. S’ha previst colocarli un GPS per conèixer els seus moviments.

Sherlock és concretament una aura (Chatrartes aura), una espècie americana que planeja de forma elegant a gran alçada, gairebé sense moure les ales. No només compta amb una gran visió, sinó amb un agut sentit de l’olfacte, el que li permet detectar despulles encara que es trobin coberts per la vegetació d’un bosc, diu la policia alemanya.

És possible que les proves no funcionin i Sherlock hagi de tornar al seu recinte a Walsrode, però l’inigualable voltor ja s’ha convertit en una estrella a les televisions alemanyes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: