Lleida és ja la primera ciutat Espanyola que prohibeix el “burka” en edificis públics.

Lleida s’ha convertit en la primera ciutat espanyola a prohibir els vels integrals -burka i niqab- en els edificis i equipaments públics (cívics, educatius, culturals i esportius).

La moció, que inicialment va promoure CIU i que després van subscriure els altres grups que l’han protegit amb els seus vots, planteja una modificació de l’ordenança de civisme i convivència per a vetar la utilització de vels i prendes que cobreixin totalment la cara en els edificis municipals i insta a l’Estat hi ha la Generalitat que regulin els vels integrals en la via pública. La proposta s’ha aprovat enmig d’una gran expectació dels mitjans de comunicació, i després d’un intens i acalorat debat entre els partidaris i contraris a prohibir en els edificis municipals l’ús del vel integral i d’altres vestimentes o accessoris que cobreixin totalment la cara de la dona i que impedeixen la seva identificació i la comunicació visual, els defensors de la prohibició han argumentat que el burka i el niqab són indumentàries que atempten contra la dignitat de la dona, són discriminatoris i vulneren el principi d’igualtat entre homes i dones. Els grups de ERC i ICV, a pesar d’expressar la seva postura contrària a aquestes peces, han considerat que la polèmica generada és artificial, innecessària, inoportuna i contraproduent.És questió de temps de veura l’asceptació que té aquesta llei en la població.

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Lleida/primera/ciudad/espanola/prohibe/burka/edificios/publicos/elpepusoc/20100528elpepusoc_3/Tes

Anuncis

Una resposta to “Lleida és ja la primera ciutat Espanyola que prohibeix el “burka” en edificis públics.”

  1. Aquesta notícia no és gaire científica, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: