Cèl.lules mare per curar la sordera

Una cura per a la sordesa utilitzant cèl lules mare sembla estar cada vegada més a prop, ja que uns científics britànics de la Universitat de Sheffield han aconseguit recrear en un laboratori les cèl lules de les microscòpiques vellositats que recullen les ones de so en l’oïda interna i les transmeten al cervell humà.Si un pacient ha perdut les cèl lules ciliades, podrien ser substituïdes per aquestes i recuperar l’audició.

“El problema amb la sordesa és que les cèl lules ciliades només es produeixen durant les etapes de desenvolupament”, va assegurar Marcello Rivolta, que va dirigir l’estudi. “Si aquestes cèl lules es perden durant l’etapa adulta, és impossible regenerar. Així que el que vam fer va ser tornar a aquestes etapes inicials de desenvolupament en l’embrió per a identificar, aïllar i multiplicar al laboratori “, va dir el científic.

De moment, la primera fase del projecte ha estat un èxit, però ara han de comprovar amb animals si les cèl lules creades aconsegueixen recuperar les funcions auditives.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: