Les granotes podrien pronosticar sismes de la Terra

Segons uns investigadors britànics pot ser que les granotes detectin els sismes que es generen a la Terra. Així van publicar-ho dien que el comportament de les granotes en plena època de reproducció podien ”preveure lo imprevisible”, és a dir un sisme. Aquest estudi s’ha portat a terme a la Universitat de Londres, per la biològica Rachael Gant, van agafar granotes i en els mascles comuns anomenats Bufo bufo sel’s va poder observar un canvi en el seu comportament cinc dies avans del sisme generat a la ciutat Italiana d’Aquila el dia 6 d’abril del 2009.

El que es va poder observar en el comportament va ser que els mascles van reduir un 96% la seva reproducció i s’observava una conducta inusual, aquestes declaracions van ser publicades en el Journal of  Zoology. Tres dies avans del sisme la reproducció ja s’havia reduit a zero,  fins deu dies després les granotes no van tornar al seu estat normal.

Els investigadors confesan que no saben la raó per la qual aquests animals van detectar els moviments però si que veuen una relació amb les perturbacions presismicas en la capa de la indosfera on els gasos es ionitzan.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: