Raspallar-se les dents prevé malalties cardíaques

Les persones que no es raspallen les dents de forma regular no només tenen més risc de tenir malalties dentals, sinó també de tenir malalties cardíaques, segons sosté un estudi britànic publicat a la revista British Medical Journal.

La troballa reforça la hipòtesi, proposada per primera vegada al segle XIX, que la salut bucal pot estar vinculada a la salut cardíaca.
Els investigadors van estudiar gairebé 12.000 adults a Escòcia i van trobar que els que tenien una mala higiene bucal eren un 70% més propensos a contraure una malaltia cardíaca en comparació amb els que es rentaven les dents dues vegades al dia i tenien les genives més sanes. El risc és inferior al del tabaquisme, estimat en un augment del 135%, és a dir, més del doble de possibilitats.


L’estudi publicat al British Medical Journal, que es pot consultar en anglès a internet(http://www.bmj.com/cgi/content/full/340/may27_1/c2451), ha estat el primer que investiga si el nombre de vegades que una persona es raspalla les dents té algun efecte en el risc de malaltia cardíaca.
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=717765&idseccio_PK=1477

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: