Revelen la Estructura d’una Proteïna que permetrà conèixer millor a unes Enzims crucials per a la Vida

Per primera vegada, uns investigadors han caracteritzat l’estructura d’una proteïna que pertany a certs enzims que són essencials per al funcionament apropiat de totes les formes de vida, des del llevat fins als humans.
Els científics han descobert que quan no està present el gen que expressa els enzims “Sac” en els animals, aquests moren, i les mutacions de gens relacionats en humans condueixen al càncer hi ha certes malalties neurodegeneratives hereditàries.

 Els investigadors, de l’Institut Weill de Biologia Cel.lular i Molecular de la Universitat Cornell, han caracteritzat per primera vegada l’estructura cristall de la proteïna “Sac1” en el llevat. El llevat serveix com a organisme model per a totes les cèl lules, la majoria dels 6.000 gens en el llevat es troba també en els humans. La proteïna “Sac1” en el llevat és una progenitora d’altres proteïnes “Sac” relacionades, també existents en vegetals i animals.

Entendre l’estructura de la proteïna “Sac1” obre el camí cap a la realització d’experiments que poden revelar com aquests enzims fonamentals interactuen amb les membranes cel lulars per a possibilitar processos cel.lulars essencials, la qual cosa podria conduir a fàrmacs que actuïn de manera específica sobre malalties

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: