Es descobreixen similituds entre un chip d’ordenador i el cervell humà

Un equip neuròleg ha descobert una sèrie de similituds entre el cervell d’un humà, el sistema nerviós d’un cuc i un chip d’ordenador.

Tot i que sempre s’havia sabut que hi havia una certa relació entre aquest chip i el cervell humà ha estat un descobriment que ha sorprès. Danielle Basset i el seu equip, han descobert una relació important entre las interconnexions del cervell humà amb la dels circuits dels ordenadors d’alt rendiment.

Han descobert que comparteixen dos propietats bàsiques:

La primera similitud es que aquestes propietats comunes tenen una arquitectura comparables a la d’una matrioska (aquelles nines que dins tenen una d’igual però més petita), que té els mateixos patrons repetits però a diferents escales

La segona similitud es que tan el cervell humà com aquest chip compleixen la relació entre la quantitat d’elements que hi ha en una àrea amb la quantitat d’enllaçaments que tenen entre ells.

Per tant, podríem dir, de manera poc científica, que els elements del cervell estan connectats per una sèrie d’enllaços (neurones) tot i que tenen unes certes restriccions. El que s’ha intentat fer en aquest chip ha estat imitar aquests enllaços per aconseguir uns patrons semblants a les neurones que enllacin els diferents elements del chip.

Marc Chueca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: