Telefònica llançarà una “minitableta” a Espanya aquest any

Telefònica vol aprofitar el descubriment comprat de les “tabletas” i es troba actualment analitzant ofertes per a llançar un dispositiu similar aquest mateix any. Segons fonts de la companyia, l’empresa ha demanat a «cinc o sis» fabricadors «ofertes» de “minitabletas”, dispositius que es troben entre el smartphone (telèfon intel·ligent) i el netbook.

L’operadora ha sol·licitat a Huawei, Samsung, Dell i Compal, entre altres empreses, que li presentin models de “tabletas” d’entre quatre i nou polzades, amb la idea de llançar al mercat espanyol un dispositiu que permeti engegar el «llar digital connectat», és a dir, unir en un aparell funcions com la reproducció de música i pel·lícules i el control d’electrodomèstics i altres aparells, a més de facilitar accés a internet i executar aplicacions, com per exemple la de llibre electrònic.
Amb ANDROID / Telefònica ha requerit als fabricants que el dispositiu funcioni amb el sistema operatiu Android, de Google, i que el preu per a la companyia se situï en la forqueta de «entre 250 i 400 euros».

La xinesa Huawei, una de les companyies a la qual se li ha sol·licitat oferta, preveu vendre aquest any un milió d’unitats en tot el món del seu “minitableta”, la Smakit S7, un dispositiu amb pantalla de set polzades i 3G que ja es comercialitza amb èxit a Japó. Aquesta companyia ja té un acord amb Telefònica per a fabricar un smartphone de baix cost amb Android, el Movistar Ivy, que es va presentar dimarts passat.

Mentre Telefònica anunciava a Xina la seva intenció de vendre una “minitableta”, altre assumpte de rellevància es difonia a Portugal. En un comunicat al regulador de la borsa portuguesa, la CNVM, la companyia que presideix César Alierta va afirmar que no descarta un acord sobre Portugal Telecom (PT). La CNVM havia demanat explicacions a Telefònica sobre les declaracions d’un dels seus directius, Santiago Fernández Valbuena, al Financial Estafis, en les quals esmentava la possibilitat d’una oferta hostil si la portuguesa es nega a vendre la seva participació en la brasilera Viu. Telefònica, que controla Viu juntament amb PT, va llançar una oferta de 5.700 milions d’euros per la part de la companyia lusa.

El Govern va defensar la importància de PT per al país, esperarà a la reacció dels inversors abans de decidir si usa la seva acció d’or en la companyia per a frenar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: