Creen la primera cèl·lula artificial

Un equip d’investigadors ha aconseguit crear per primera vegada en la història una cèl·lula artificial. Els científics, liderats pel pare del genoma humà, Craig Venter, han aconseguit la primera cèl·lula feta per l’home.

“Aquesta és la primera cèl·lula fabricada, i podem anomenar-la sintètica perquè deriva totalment d’un cromosoma sintètic, fet químicament en un sintetitzador químic, començant amb informació en un ordinador”, ha confirmat Venter a la revista ‘Science’, on es recull l’estudi. L’equip d’investigadors va més enllà i ja veu futurs usos del seu èxit. “És una eina poderosíssima per dissenyar biològicament tot el que vulguem”, ja que, segons Venter, es podria utilitzar per produir fuel, per dissenyar noves algues que absorbeixin el diòxid de carboni de l’atmosfera i, fins i tot, per fabricar millors vacunes.

Segons la revista ‘Science’, l’equip va treballar amb una versió sintètica de l’ADN d’un petit bacteri anomenada ‘Mycoplasma mycoides’, transplantada a un altre bacteri anomenat ‘Mycoplasma capricolum’, al qual se li havia tret la major part de la seva informació genètica.

Després de molts intents fallits, el nou microbi va començar a donar mostres de vida pròpia al laboratori. Tot aquest procés va portar anys als investigadors que havien de solucionar com crear un cromosoma artificial a partir de diverses seqüències genètiques acoblades. Després d’això, el problema era com convertir-lo en un altre bacteri. Finalment, l’ADN transplantat va aconseguir activar la maquinària cel·lular del nou microbi i va començar a replicar-se.

La troballa crea a més problemes ètics, tal com opina un professor d’Oxford, que creu que està “usurpant el rol d’un déu; creant vida artificial que mai hauria existit naturalment”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: