Nous avenços en la clonació animal

Els investigadors han precisat que ‘Glass’ que s’hagués convertit en el segon clon de ‘Basito’, toro brau de la ramaderia d’Alfonso Guardiola, després del naixement a principis de setmana de ‘Got’ va morir en el moment del part i que, fins a aquest moment, el monitoratge va ser “correcta” i ha generat informació molt més valuosa que la que ha aportat el toro viu.

Ara saben perfectament quin és el protocol per a provocar el part o el moment exacte de la gestació. I a més ara per ara hi ha un tercer embrió implantat en una vaca brava de Cadis que podria donar a llum a un nou toro clonat el pròxim mes d’agost.

Per altra banda cal destacar que l’objectiu del treball es posar a punt tècniques que permetin evitar l’extinció d’espècies en perill. Segons han explicat els científics del projecte, en un primer moment l’equip va tractar de clonar el linx ibèric, encara que els problemes amb la tècnica els van desmoralitzar i es va decidir baixar el llindar de dificultat i optar pel toros.

També subratllen que l’ús que es faci d’aquests toros clonats s’haurà de legislar, perquè aquest és un projecte molt pioner. I malgrat la repercussió mediàtica que ha tingut aquest projecte, no és més que una part d’una estratègia global que podria estendre’s a altres espècies.

Deixa un comentari