Sony llança la primera pantalla flexible del món

La companyia Sony ha presentat la seva primera pantalla flexible, composta per circuits orgànics, cosa que revolucionarà els futurs medis de reproducció d’imatges.

Aquesta pantalla en un principi era simplement un projecte destinat cap a l’Exèrcit nord-americà, però Sony preveient el possible gran exit del projecte ha decidit treure-la al gran mercat. Cal tenir en compte que es una pantalla de 4.1 polzades i amida 80µm (micròmetres), en comparació d’un pèl humà que arriba a amidar 100µm de grossor.

El secret d’aquesta pantalla segons ha explicat la companyia Sony es troba en la seva fabricació, ja que Sony va barrejar l’OLOREU amb transistors orgànics, també coneguts com OTFT. Aquests transistors posseeixen aïlladors suaus i orgànics que permeten que siguin doblegats i estirats sense tenir cap impacte sobre la imatge que s’està reproduint.

D’aquesta manera la pantalla podria usar-se en un futur de forma diària, ja que es podria usar com paper electrònic en el periòdic del matí o en revistes, però de moment Sony únicament pensa en la possibilitat de millorar el rendiment i fidelitat d’aquest tipus de pantalles orgàniques per a poder usar-les en telèfons mòbils més lleugers i duradors.

 Informació extreta de: http://www.abc.es/20100527/ciencia-tecnologia-tecnologia-gadgets/sony-lanza-primera-pantalla-201005271115.html 

 Eduardo Pastor Cano.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: