Mirar pels ulls d’un altre

La frase feta de “mirar pels ulls d’un altre” s’ha convertit en realitat gràcies a la tecnologia.  La batejada com EyeSee (Cam vista d’ull) ha estat dissenyada amb fins científiques i pedagògics en camps com la cirurgia, en els quals podria emprar-se per a ensenyar als alumnes de medicina cap a on es dirigeix la mirada del metge a la meitat d’una
càmera a intervenció quirúrgica.

Es tracta d’una càmera controlada per la vista, que centra el seu focus en els mateixos llocs que l’ull de la persona que la duu instal·lada, reproduint amb exactitud els moviments del globus ocular. La càmera grava les imatges i les transmet a un ordinador. L’aparell funciona per mitjà de dos càmeres laterals que registren el moviment ocular en tres dimensions gràcies al seu reflex en una pantalla acrílica. Altra càmera oferix una imatge general del que el subjecteuna quarta es mou per mitjà de servomotors, apuntant al lloc al que miren els ulls. La imatge que s’obté és una global de tot l’espai que té davant l’individu i una part destacada i augmentada de l’espai concret al que estan mirant els ulls.

A pesar d’haver nascut amb fins científiques, l’aparell ja ha estat emprat per a uns altres molt distints, com la creació artística. És el cas del curtmetratge de ficció ‘The juggler’ (‘El malabarista’) en el qual a l’espectador se li permet fixar-se en els ulls del protagonista i veure allò en el que ell s’està fixant. Sens dubte, per a molta gent resultaria unaaquest mecanisme gravant permanentment. Especialment en presència de la seva parella. El següent pasl’avançser encara més incòmode: poder també arribar a saber el que la personapensa quan fixa la seva mirada en alguna cosa.

Anuncis

Una resposta to “Mirar pels ulls d’un altre”

  1. HO trobo molt interessant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: