Vida a l’univers?

Les possibilitats que hagi vida en altres planetes similars al nostre és molt superior del que fins a ara es creia: la proporció més raonable és de tres a un, segons han establert dos científics australians a partir de l’estudi dels fòssils i de la biogénesis de la Terra.

Encara que tan sols existissin en l’Univers tres planetes similars a la Terra, almenys en un d’elles existiria vida, segons han pogut determinar els físics australians Xerris Lineweaver i Tamara Davir a partir de l’estudi dels fòssils i de la biogénesis del nostre planeta. Els dos consideren que en qualsevol planeta semblat a la Terra que tingui més de mil milions d’anys, la possibilitat que la vida s’hagi desenvolupat s’apropa el 100% (entre el 33% i el 95%). Els investigadors pretenen aprofundir més amb la coneguda Equació de Drake, que fins ara ha servit per calcular matemàticament les probabilitats de vida fora la Terra.

Frank Drake, l’autor d’aquesta equació elaborada en 1961, seguia el següent procediment: es calcula el nombre de planetes en la nostra galàxia, es divideix pel nombre de planetes habitables, es divideix de nou pel nombre dels efectivament habitats, i després pel nombre de planetes en el qual la vida s’hagi desenvolupat realment. Generalment, la proporció d’un a tres establerta pels científics australians no ha estat molt valorada per la comunitat científica al tenir en compte que, si la vida va aparèixer relativament aviat després de la formació de la Terra, això es va deure a una sèrie d’esdeveniments que no es repeteixen automàticament en altres planetes.

http://axxon.com.ar/not/197/c-1973030.htm

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: