Bombardejant Júpiter

Una enorme bola de foc ha estat vista en Júpiter en el que suposa altra col·lisió des de l’espai vista en càmera i video per astrònoms aficionats. El nou incident en Júpiter va ocórrer el 3 de juny a les 20:31 UT produint un brillant centelleig de llum en la superfície gasosa del planeta, i va ser descoberta per Anthony Wesley famós afeccionat australià i el seu col·lega també aficionat Christopher Go de Filipines.

Fins a ara, la naturalesa de la roca que ho va impactar es desconeix. Va Poder haver estat un asteroide o un estel. En qualsevol cas, s’espera que un camp de foscs enderrocs de cendra es desenvolupi al voltant del punt d’impacte, doncs això és el que ha succeït arran d’anteriors impactes en Júpiter. Aquest nou impacte en Júpiter es produïx menys d’un any després de l’espectacular impacte de juliol de 2009, quan un asteroide d’uns 500 metres d’ample -segons estimacions de científics- s’estavellés contra el planeta. Això va crear un ‘*hematoma’ enorme de la grandària de l’Oceà Pacífic.

En 1994, el cometi Shoemaker-Levy 9 es va trencar en més de 20 trossos que van ser llançats sobre Júpiter en diverses ocasions. Alhora, els astrònoms van estimar que tals impactes en Júpiter podrien ocórrer cada 50 a 250 anys. Pel que es van sorprendre per l’impacte de juliol 2009.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: