La Lluna i la Terra es van formar abans del que es pensava.

L’investigació realitzada per l’institut Niels Bohr mostra que la Terra i la Lluna van ser creades per una col·lisió entre dos planetes, el tamany dels quals són semblants a Mart i a Venus. Posteriorment, es pensaba que s’havien creat quan el sistema solar tenia uns 30 milions d’anys. Els resultats d’aquesta investigació van ser publicats a la revista Earth and Planetary Science Letters.


Han pogut arribar a aquesta conclusió fent el següent experiment: “Hem determinat les edats de la terra i de la Lluna utilitzan isòtops de “tungsteno”, és a dir,és un metall escàs en la escorça terrestre i es troba en forma de òxid i de sals en certs materials, i aquests isòtops es poden revelar si els nuclis de ferro y les seves superfícies de pedra van ser mesclats durant la col·lisió” explica Tais W.Dahl, el qual, va realitzar l’investigació juntament amb el professor David J.Stevenson, del institut de tecnologia de California (Caltech).
Aquesta col·lisió  aproximadament va tenir lloc en 24 hores i la temperatura de la Terra va ser tan alta (700ºC) que tan la roca com el metall es van fondre durant la col·lisió, en la qual, es va formar la Lluna i casi tot el metall es va fondre en el nucli de la Terra.

Els seus resultats mostren que el nucli del metall i la roca no són capaços de emulsionar-se en aquestes col·lisions entre plantes de més de 10 kilòmetres de diàmetre, per tant la majoria de ferro present en el nucli de la Terra (80-99%) no va ser remogut de tungsteno a partir del material rocós durant la formació.
 Els planetes del sistema solar van ser creats per col·lisions entre plantes molt petits en l’orbitra al voltant del Sol recent nascut. En aquestes col·lisions els planetes petits es fonen i es formen plantes cada cop més grans.

Des del meu punt de vista, està molt bé que s’investigui coses referents del passat i de com es va formar l’univers ja que podrem contrastar amb altres recerques i tenir més informació de on provenim.

Informació extreta de la web: http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100608/53941978451/la-tierra-y-la-luna-se-formaron-despues-de-lo-que-se-pensaba.html

Ariadna Lladó

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: