La visió en color dels pollastres es millor que la dels humans.

Un equip d’investigadors de l’Escola de Medicina de la Universitat Washington en San Luis ha examinat detingudament l’ull del pollastre, trobant resultats que demostren que la visió a colors dels pollastres es millor que la dels humans.

Joseph C. Corbo, de l’equip d’investigació, planeja efectuar estudis de seguiment sobre com s’estableix aquesta organització, convençut que aquest coneixement podria ser d’utilitat als científics que busquen utilitzar cèl·lules mare i altres tècniques noves per a tractar els aproximadament 200 trastorns genètics involucrats en diverses formes de ceguesa.

Segons Corbo, la superior visió a color de les aus probablement es degui al fet que, malgrat en els casos d’unes poques espècies, no han tingut hàbits nocturns en cap període de la seva història evolutiva. Les aus, rèptils i mamífers descendeixen d’un ancestre comú, però durant l’era dels dinosaures, la majoria dels mamífers es van tornar nocturns i van mantenir aquesta característica durant milions d’anys. La visió diürna es basa en receptors diferents, coneguts com cons, que són menys avantatjosos quan un organisme és d’hàbits nocturns.

Les aus, reconegudes majoritàriament com descendents dels dinosaures, mai van passar per un període similar de vida principalment nocturna. Com resultat, posseeixen més tipus de cons que els mamífers.

Per a més informació:

http://www.scitech-news.com/2010/03/chickens-one-up-humans-in-ability-to.html

http://www.amazings.com/ciencia/noticias/050410a.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: